Gourmetblogg

Granskott och svarta vinbär av Daniel Windelhed

Johan Heibert - fredag, juni 09, 2017


Recept (English below)

Granskottssorbet
2 st gelatinblad(brons)
500g vatten
125g socker
125g glykos
100g Granskott
Spenat för en grönare färg


Blötlägg gelatinet
Koka upp en sockerlag på socker, vatten och glykos. Ta åt sidan och lägg i gelatinet. Låt svalna till 55°C och lägg i granskotten. Låt dra i kyl över natten. Sila bort granskotten och mixa i spenat för grönare färg. Sila igen och frys / kör i glassmaskin.



Svartvinbärsrom
100g svartvinbärs puré
1g agar agar
Iskall matolja

Koka upp purén och sila av.
Koka sedan upp igen med agar agar
Droppa purén i kall olja från frysen.
Använd en pipett eller en caviar-box för att få små runda fina romkorn.

Brynt smörsnö
100g smör
20g granskott
Maltodextrin

Bryn smör med granskott.
Sila bort granskotten och mixa det brynta smöret med maltodextrinet till bra konsistens och smak.
Kaviarburk hittar du här


Spruce shoots sorbet
2 gelatin leaf (bronze)
500g water
125g sugar
125g glycose
100g spruce shoots
Spinach for a greener color


Soak the gelatin
Bring water, sugar and glycose to a boil and put aside and add the gelatin. Allow to cool to 55 ° C and add the spruce shoots. Allow it to cool over night. Take the spruce shoots out and mix the syrup with spinach for greener color. Strain again and freeze / run in ice cream machine.



Blackcurrant roe
100g blackberry puree
1g agar agar
Ice cold oil

Boil the puree and strain.
Then cook again with agar agar
Dip the puree into cold oil.
Use a pipette or a caviar box to get small round fine roe balls.

Browned butter snow
100g butter
20g spruce shoots
maltodextrin

Brown the butter along with the spruce shoots, strain.
Mix the butter with the maltodextrin to good consistency and taste.
Kommentarer
Inlägget har inga kommentarer.
Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=646404&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.