Gourmetblogg

Coffee Candy by Rhian Shellshear

Johan Heibert – tisdag, april 18, 2017


Coffee Candy by Rhian Shellshear:

Pulled Caramel:
Socker 480g
Smör 250g
Glykos 240g
Salt 3g
Grädde 240g

Koka grädde, socker och glykos till 130°C, ta bort från värmen och tillsätt smöret. Mixa till slät smet och platta ut på en silikonmatta och låt svalna. Frys karamellen och mixa den. På silikonmatta ställ stansringar och sprinkla i den mixade karamellen. Baka i ugn på 180°C i två minuter för att skapa runda karamellflarn

Yoghurt Mousse:
Grädde 125g
Äggvita 75g
Socker 75g
Gelatin 6g
Yoghurt 150g
Hängd yoghurt 75g
Pepparrot 30g

Häng yoghurten och spara vasslen. Smält gelatinet och tillsätt till yoghurten och den hängda yoghurten. Med ett zestgärn riv i pepparrot i yoghurten. Vispa grädden lätt och ställ kallt. Vispa äggvitan och värm socker och vatten till 118°C. Häll sockerlagen över den vispande äggvitan till en italiensk maräng. När den kommit ner i temperatur, vänd ihop marängen med yoghurten och den med den lättvispade grädden och lägg i spritspåse

Äppelgelé:
Äppeljuice 100g
Pektin 5g
Agar agar 0,5g
Äppelcidervinäger 10g
Socker 10g

Blanda socker, pektin och agar agar. Mixa tillsammans med äppeljuicen. Koka upp juicen. Fyll silikonform (Tourbillon9) och låt den sätta sig i kylen.

Vasslemaräng:
Vassle från yoghurt 50g
Socker 100g
Vatten 20g
Pepparrot 20g
Äggvitepulver 7.5g

Riv pepparroten med zestgärn ner i vasslen, låt stå och dra I 30 min och sila. Tillsätt äggvitepulvret och vispa till maräng. Värm socker och vatten till 118°C och häll på marängen, låt visp tills den kommit ner i rumstemperatur. Spritas på baksidan av en sfärisk silikonform för att skapa skålar och torka i torkugn på 50°C över natten.

Plocka timjan och riv pepparrot.

Montering:
Plocka loss marängerna från baksidan av silikonformen, fyll med pepparrotsmousse. Lägg ett karamellflarn ovanpå. Placera äppelgelén på och garnera med timjan och riven pepparrot.


Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=645372&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.