Gourmetblogg

Björkdessert av Rhian Shellshare

Johan Heibert - fredag, juni 02, 2017


Dessert med Björk (in English below)

Björksavscurd

50g Björksav
50g biörkreduktion
100g äggula
50g smör
3g gelatin

- Blötlägg gelatinet
- Reducera björksaven till 118°C
- Tillsätt björksavsreduktionen och koka ner till 114°C
- Låt svalna till 84°C och vispa ner äggulan
- Kyl till 60°C och tillsätt gelatin och smör
- Kör i glassmaskin

Björkreduktion

200ml Björksav

- Reducera björksaven till 120°C
- Kyl och lägg i spritspåse för senare

Rabarberjuice

200g Grön Rabarber
10g Björkblad
20g Spenat

- Kör allt genom en råsaftcentrifug

Rabarberbollar

300g Gröna rabarber
6g loctus bean gum
30g socker
1g agar agar

- Kör rabarbern genom råsaftcentrifug
- Mixa loctus bean med socker och agar agar
- Tillsätt rabarberjuice och koka upp
- Spritsa små bollar och frys

Björkskott

½ ask björkskott

- Plast en tallrik med plastfilm / gladpack
- Lägg skotten på och lite olja
- Torka I mikrovågsugn på full effekt i 6minuter
- Torka på papper och spara





Birch Dessert

Birch Sap Curd

50g birch sap
50g birch reduction
100g egg yolk
50g butter
3g gelatin

- Soak gelatin
- Reduce birch sap to 118oC
- Add birch reduction to birch sap reduced to 114oC
- Put together sap and reduction and bring to the boil
- Pour over egg yolks and cook out to 84oC
- Cool to 60oC and blend in butter and gelatin
- Place into a ice cream machine and freeze

Birch Reduction

200ml Birch sap

- Reduce birch sap to 120oC
- Cool and place into a piping bag and reserve

Rhubarb Juice

200g Green Rhubarb
10g Birch Leaves
20g Spinach

- Juice everything together

Rhubarb Balls

300g Green Rhubarb
6g loctus bean gum
30g sugar
1g agar agar

- Juice green rhubarb
- Mix together loctus bean with sugar and agar
- Add to rhubarb juice and bring to the boil
- Pipe into the pearl mould and freeze

Birch Tips

½ box of birch tips

- Place glad wrap on a plate
- Place birch leafs on the plastic with a little bit of oil
- Dry in the microwave at full power for 6minutes
- Place on paper towel and dry ,reserve.

Kommentarer
Inlägget har inga kommentarer.
Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=646265&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.