Gourmetblogg

Daniel Windelhed använder Trilogy

Johan Heibert – tisdag, mars 14, 2017
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=644408&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Derelict

Johan Heibert – måndag, februari 20, 2017
Derelict kan vara svårt att hitta. De har gömt sig bakom en skyltfri fasad på Norra Stationsgatan.

Där bjöds vi i fredags på vad Erik Löth beskriver som en F1-lunch.
På ca 40-45 minuter ska du hinna avnjuta 6-8 serveringar för att kunna mätt och glad gå tillbaka till kontoret.

Klockan 12:00 hälsade Erik och Jeanette oss välkomna och 12:05 kom första serveringen in.
Tempot kändes inte alls stressat utan när man var klar med en rätt så kom nästa in. Egentligen precis som man vill att restaurangbesök ska vara.
Menyn var helt vegetarisk med stort fokus på närproducerat och ekologiskt eller biodynamiskt.
Bristen på animaliska inslag var inget man tänkte på alls då alla rätter var vällagade, goda och genomtänkta.

Pinnbröd, jordärtskockassoppa. Rostad-, picklad- och friterad jordärtskocka

Morot från Nibble. Rå, Morotsskum, pastakudde med morotskräm

Stekt vitkål, rökt ägg, pepparrot och vattenlingon

Lök: ölkokt gul lök, nattbakad gul lök. Rödlöksmarmelad. Friterad schalottenlök



Smörkokt och enrisrökt Amandinepotatis. Pumpa, hasselnötter och Blendaost



Crème brûlée på getmjölk och getost, hjortron och hasselnötter samt en hjortronsufflé

12:45 satt vi och drack kaffe, var mätta och glada och pratade om maten och upplevelsen med de övriga som satt vid långbordet som utgjorde alla platser i matsalen.

Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=643540&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Årets kock 2017 i full gång

Johan Heibert – torsdag, februari 02, 2017
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=643114&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

So good 17

Johan Heibert – måndag, januari 30, 2017
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=642163&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Bocuse d'Or 2017 Resultat

Johan Heibert – torsdag, januari 26, 2017
Bocuse d'Or 2017

Guldet gick till USA
Silver till Norge
Brons till Island
Sverige hamnade på en ärofylld 7:e plats

Övriga priser som delades ut var: bästa commis, Frankrike. Bästa vegetariska, Frankrike och bästa köttfat, Ungern
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=642134&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Bocuse d'Or 2017

Johan Heibert – tisdag, januari 24, 2017
Några bilder från Alexander Sjögrens tävling i Bocuse d'Or 2017 (KockVM)

Den vegetariska rätten läggs

Den vegetariska rätten med dill, tryffel och massa annat

Sista läggen av köttfatet

Nu är tävlingsmomentet klart för Alexander och Hampus... Nu är det bara att vänta tills imorgon för att se hur långt det räckte!
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=642045&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Florentineknivar

Johan Heibert – onsdag, januari 18, 2017
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=641564&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Centrifug i testköket på Frantzén

Johan Heibert – fredag, november 18, 2016
Centrifug i testköket på Frantzén!

Studio Frantzén har precis fått ett tillskott på utrustningsfronten. Vi har ställt dit en Centrifug från Pro-Xtract för att de ska få leka loss och så får vi se vad för kulinariskt som kommer ut på andra sidan
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=640086&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Pintxos

Johan Heibert – tisdag, november 15, 2016
Här kommer några bilder från gårdagens Pintxoskurs på Martin & Servera

På torsdag nästa vecka (24/11-2016) Håller vi kurs igen hos Gastromerit
Då med teknik som fokus. Är du intresserad av denna kurs så hör av dig till Martin och Servera
Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=640032&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Thermapen 4

Johan Heibert – onsdag, oktober 26, 2016


Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=639464&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.