Kit Mille Bolle21-Feb-2018

Nytt recept i bloggen av Rhian i nya formen Kit mille bolle från Silikomart..

Air Kit 315-Feb-2018

Universalmunstycke för att kunna fästa tyllar på sifon, oavsett storlek eller form. Kittet innehåller ett koniskt fäste för tyll som gör att du kan använda ..

Tormek T214-Feb-2018

Ny produkt: Tormek T2 Elektrisk knivslipningsmaskin Med Tormek T-2 får du en professionell slipning. Konceptet är en vidareutveckling av diamantbrynet, som i kombination med den patent..

Babushka - Matrjosjka med ventil12-Feb-2018

Klassisk handmålad Matrjosjka med en ventil i silikon som kan användas för kallrökning med rökpistoler. Snygg att servera rökta rätter i såsom tartarer&hell..

Showroom på Ringvägen 36 i Stockholm.

 (egen ingång från gården/baksidan)

 

Ring om du vill hälsa på!

 

Av kockar, för kockar, hemma och på krogen

 

NYHETER

 

 

 

 

 Nya produkter:

                   

Populära produkter:

              

Brown Butter and Elderflower

Johan Heibert – onsdag, februari 21, 2018



Brown Butter Ice Cream:

400ml milk
60g egg yolk
40g sugar
20g glucose
40g brown butter particles
2g salt

Method:

- Boil milk with brown butter and glucose
- Pour onto egg yolk and sugar whisked together
- Cook to 82oC add season
- Freeze and churn

Elderflower Cream

300g hung yoghurt
40g elderflower syrup
20g elderflower vinegar
2g salt

Method:

- Mix hung yoghurt with the elderflower syrup and vinegar
- Season and place into a piping bag

Elderflower Pulled Caramel

100g glucose
100g sugar
50g cream
40g elderflower vinegar
100g butter
2g salt

Method:

- Put cream, glucose, sugar in a pot and bring to the boil
- Add vinegar and take to a dark caramel
- Season and slowly add room temperature butter until fully emulsified
- Pour onto a silpat and allow to set
- Break into small pieces and re-bake at 180oC
- Place another silpat on top and spread with a baking pin
- Allow to cool and cut with scissors
- Place around a circular mould and allow to set



Elderflower Burnt Caramel – 193oC

150g glucose
150g sugar
75g cream
75g elderflower vinegar
75g butter
2g salt

Method:

- Put glucose, sugar in a pot and bring to 193oC
- Add vinegar and cream together and bring to the boil and to the dark caramel
- Season and slowly add room temperature butter until fully emulsified
- Allow to cool and place into a piping bag

Elderflower Feulletine

120g butter
200g glucose
60g egg white
120g flour
80ml elderflower syrup

Method:

- Boil glucose and butter together
- Mix in the rest of the ingredients
- Place into a container over night and allow to set
- Spread super thin onto a silpat and bake at 180oC for 5 minutes
- Crumble into a small pieces and reserve


Montage:

- Spread ice cream onto bubble mat and freeze
- Turn out and cut with a ring cutter
- Pipe yoghurt onto the base of the ice cream and place in the feulletine
- Place onto the plate
- Put the pulled caramel around the ice cream





Kommentarer

Skriv din kommentar


Fyll i tecknen i rutan nedan 
Captcha Image
Din kommentar
Trackback Link
http://sodersgourmet.se/BlogRetrieve.aspx?BlogID=419&PostID=654304&A=Trackback
Trackbacks
Inlägget har ingen trackback.

Länk till bloggen ››